De la 5G la un scaner elegant.

b4fVy9q7GPz6PwN9BtEGyf 1879 80 1024x576 - iPhone 12 - 10 schimbari mari pe care Apple le face iPhone-ului

Este oficial: Apple dezvăluie gama iPhone 12 pe 13 octombrie. Ei bine, nu a menționat telefoanele pe nume, dar organizează un eveniment și ne așteptăm pe deplin să apară noile telefoane.

Și acesta ar putea fi un an important pentru iPhone, deoarece ne așteptăm la multe schimbări. Mai mult chiar decât într-un an obișnuit.

Mai jos veți găsi cele zece schimbări mari pe care le așteptăm de la gama iPhone 12. Aceste lucruri nu au fost confirmate, dar majoritatea dintre ele au fost larg zvonite, deci este foarte probabil să se întâmple.

1. 5G În cele din urmă

De la Samsung Galaxy S20 la Huawei P40 și telefoane chiar mai accesibile ca OnePlus Nord. Vedem o mulțime de telefoane 5G, dar până acum nu există modele iPhone.

Totul se așteaptă să se schimbe odată cu gama iPhone 12, deoarece se crede că Apple va lansa în cele din urmă un iPhone 5G. Majoritatea zvonurilor sugerează că fiecare model principal va accepta 5G deși pot exista și versiuni 4G ale unora dintre ele.

Adăugarea 5G va permite utilizatorilor să profite de cele mai rapide viteze posibile de date mobile (presupunând că au și acoperire 5G și un plan 5G).

2. Mai degrabă patru telefoane decât trei

iphone 12 romania - iPhone 12 - 10 schimbari mari pe care Apple le face iPhone-ului

Gama iPhone 11 include modelul standard împreună cu iPhone 11 Pro și iPhone 11 Pro Max. Dar cu gama iPhone 12 ne așteptăm la patru modele un iPhone 12, Pro, Pro Max și probabil un iPhone 12 Mini. Unele zvonuri anterioare menționau în schimb un iPhone 12 Max.

Oricum ar fi, se ridică la încă o opțiune, care, combinată cu posibila alegere a 4G sau 5G, și recentul iPhone SE (2020) ca o altă opțiune. Înseamnă că gama iPhone ar putea fi mai mare ca niciodată în acest an, cu o mulțime de telefoane.

3. Noi dimensiuni de ecran

Am menționat mai sus că este probabil să existe un al patrulea model de iPhone. Asta înseamnă, desigur, o nouă opțiune de dimensiune, dar, de fapt, unele dintre celelalte dimensiuni s-ar putea schimba și ele.

Zvonurile sugerează că un model de bază, supranumit iPhone 12 Mini, dar posibil doar iPhone 12. Va avea un ecran de 5,4 inci, în timp ce următorul model (probabil numit iPhone 12, dar probabil numit iPhone 12 Max dacă este mai mic modelul are denumirea standard). Se crede că are un ecran de 6,1 inci.

Apoi, există iPhone 12 Pro, care va avea probabil ecran de 6,1 inci, doar că cu specificații mai bune. Iar iPhone 12 Pro Max, despre care se spune că are un ecran de 6,7 inci.

Pentru comparație, iPhone 11 are un ecran de 6,1 inci. IPhone 11 Pro are 5,8 inci, iar iPhone 11 Pro Max are 6,5 inci.

Deci, dacă zvonurile sunt corecte, atunci Apple va lansa cel mai mare iPhone vreodată cu Pro Max de 6,7 inci și cel mai mic iPhone din ultimii ani cu iPhone 12 Mini de 5,4 inci.

4. Două opțiuni mai ieftine

Modelul suplimentar de iPhone înseamnă, de asemenea, că ar trebui să existe două opțiuni relativ ieftine dintre care să alegeți.

Anul acesta, se crede că vor exista atât iPhone 12 Mini, cât și iPhone 12. Oferind două opțiuni pentru oricine nu are nevoie sau nu își poate permite un model Pro.

5. Un nou procesor pentru Iphone 12

Aceasta nu este o schimbare surprinzătoare, având în vedere că fiecare nouă generație de iPhone are un nou chipset. Dar este încă una potențial mare, deoarece ar putea face gama iPhone 12 mult mai puternică.

Se așteaptă ca Apple să echipeze telefoanele cu chipsetul său A14 Bionic, pe care l-am văzut deja în iPad Air 4. Punctele sugerează că este cu aproximativ 20% mai rapid decât A13 Bionic găsit în gama iPhone 11. Atunci considerați că acestea sunt încă telefoane foarte puternice, acest lucru ar trebui să însemne că gama iPhone 12 este extrem de rapidă.

S-ar putea să nu aveți inițial o utilizare pentru toată acea putere, dar ar trebui să vă ajute să păstrați telefoanele pe viitor.


6. O nouă culoare

iPhone 12 1024x509 - iPhone 12 - 10 schimbari mari pe care Apple le face iPhone-ului

S-ar putea să nu vă gândiți la o nouă culoare ca la o mare schimbare, dar schimbă fundamental modul în care poate arăta un telefon. Așa că am spune că contează, iar gama iPhone 12 poate primi una sub formă de nuanță bleumarin sau albastru închis.

Cu toate acestea, unele zvonuri sugerează că acest lucru ar putea fi rezervat doar pentru Pro și Pro Max. Nu se cunoaște dacă iPhone 12 și iPhone 12 Mini vor avea o altă culoare nouă.

7. Un ecran de 120Hz

Au existat multe dezacorduri între difuzoare cu privire la faptul că orice model de iPhone 12 va avea un ecran de 120Hz. Cele mai recente informații sugerând că va exista un ecran de 120Hz dar numai pe Pro Max.

O rată de reîmprospătare de 120Hz poate face mișcarea să se simtă mai lin, astfel încât interacțiunea cu telefonul dvs. Să se simtă mai ușor și mai ușor. Este o caracteristică pe care am văzut-o pe mai multe telefoane Android. Cum ar fi OnePlus 8 Pro, dar încă nu pe un iPhone.

Deci, s-ar putea face o mare diferență în ceea ce privește modul în care se folosește utilizarea unui iPhone. Dar dacă vine cu adevărat doar pe Pro Max, atunci va trebui probabil să cheltuiți mult pentru a-l obține.

8. Un scaner LiDAR

O mare caracteristică nouă despre care se zvonește pentru gama iPhone 12 este prezența unui scaner LiDAR. Deși, la fel ca în cazul ecranului de 120Hz rapoartele sugerează că acest lucru ar putea fi prezent doar pe modelele mai premium probabil fie doar Pro Max sau Pro.

În orice caz, un scaner LiDAR este ceva ce am văzut deja pe iPad Pro 2020. Dar care nu este încă disponibil pe telefoane. Este în esență o metodă avansată de evaluare a adâncimii și a distanțelor, care ar putea permite îmbunătățirea modului portret și a experiențelor de realitate augmentată pe gama iPhone 12.

Apple promovează realitatea augmentată de ani de zile și cu noile telefoane ar putea deveni puțin mai bună și mai utilă.

9. Fără adaptor de alimentare

Iată o schimbare probabilă care s-ar putea să nu vă placă atât de mult, se zvonește că Apple nu include un adaptor de alimentare în cutia iPhone 12.

Acest lucru a fost zvonit și ar putea îndeplini o serie de scopuri și ar putea reduce costurile. Precum și crearea unor ambalaje mai mici și mai ușoare, care ar fi mai ieftin de expediat, reducând astfel costurile și mai mult.

În plus, este posibil ca mulți oameni să aibă deja un adaptor de alimentare compatibil, s-ar putea să nu rateze mulți și ar reduce deșeurile electronice dăunătoare mediului. Deci, există o mulțime de motive rezonabile pentru aceasta.

10. Un design inspirat de iPad

În timp ce gama iPhone 12 probabil nu va avea o revizuire completă a designului, se pare că vor exista unele diferențe semnificative față de gama iPhone 11. Noile telefoane fiind inspirate parțial de iPad Pro 2020, împreună cu iPhone 4 și iPhone 5.

Mai exact, modificarea principală pare a fi un cadru metalic mai plat, în formă de pătrat, în locul marginilor rotunjite ale modelelor actuale.

Din punct de vedere vizual, telefoanele ar arăta puțin diferit, dar ar putea crea o senzație de manevră foarte diferită și nu neapărat în bine. Va trebui să așteptăm și să vedem totuși.

sursă: techradar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *