Cel mai recent raport detaliază modul în care utilizatorii au fost obraznici și modul în care Discord i-a tratat.

114 1149295 discord launches new verified checkmarks and servers discorddfb2f400ddd75932 - Discord a banat anul asta mai mult de 4 milioane de conturi

Discord a lansat un nou raport care detaliază plângerile și acțiunile întreprinse împotriva spammerilor, hărțuitorilor, serverelor care încalcă orientările comunității și activitatea infracțională în primele șase luni ale anului 2020.

Nu este surprinzător că anul acesta a înregistrat o creștere a mai multor oameni blocați. Ceea ce a determinat compania să primească dublul numărului de rapoarte pe care le-a primit în a doua jumătate a anului 2019.

Aproximativ 235.000 de rapoarte au fost trimise echipei de încredere și siguranță a Discord, de la infracțiuni informatice până la hărțuire.

Acesta din urmă este cea mai mare categorie, reprezentând 86.048 din rapoarte, dar, potrivit Discord, este și cel mai greu de luat măsuri. „Primim câteva rapoarte de evadare a interdicției malițioase și de inundare a cererilor de prietenie, care, în general, pot fi acționate”, spune Discord.

Între timp, spamul pare a fi cea mai acționabilă problemă, 65,72% din rapoarte ducând la un fel de acțiune, comparativ cu 13,26% din rapoartele de hărțuire. De asemenea, spamerilor li s-a interzis mai mult decât orice altceva. 4,083.444 conturi de spam interzise între ianuarie și iunie, majoritatea au primit boot-ul fără ca utilizatorii să trimită rapoarte.

Conținutul exploatator este cel mai mare motiv al interdicțiilor, în ciuda faptului că reprezintă doar opt la sută din reclamații. Discord spune că asta se întâmplă pentru că se caută conținut de exploatare, care include servere implicate în exploatarea copiilor și pornografiei.

De asemenea, au fost șterse servere care sunt utilizate pentru a întrerupe protestele pașnice. „Suntem foarte mândri că am închis unele dintre cele mai grave grupuri de organizare înainte de a putea cauza rău”. În ceea ce privește numerele grele, pe măsură ce prima jumătate a anului 2020 a început.

Raportul dintre serverele extremiste proactive și cele extrepte reactive a urcat până la 5:1.

Ce este Discordia?

Discordia a fost un paradis pentru supremații albi și pentru cei care au probleme cu alt-right în trecut.

Dar pe măsură ce a devenit o platformă masivă, de masă, sa confruntat cu multe examinări, a început să-și curețe actul. „Avem responsabilitatea de a ne asigura că Discordul nu este utilizat pentru ură, violență sau vătămare”. A spus Discord în iunie într-o postare pe blog despre egalitatea rasială. „Scopul nostru este ca Discordia să fie utilizată pentru a construi relații semnificative și comunități puternice care afirmă.”

Abia după violența din Charlottesville, Discord a început să se prăbușească cu adevărat, însă, după uciderea lui Heather Heyer. Înainte de asta, supremaciștii albi folosiseră platforma pentru organizarea și recrutarea pentru pregătirea mitingului Unite the Right.

Ce plănuiește discord pentru viitor ?

Discord spune că lucrează la proiecte care vor „face discordia mai sigură”. Inclusiv lucruri care ar trebui să reducă spamul, facilitând raportarea și asistând moderatorii. Vor fi anunțate în următoarele câteva luni. De asemenea, intenționează să publice un raport la fiecare șase luni, următorul care apare în ianuarie.

sursă: pcgamer

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *