Epic Games se teme de Apple și Google pentru o mișcare pe care dezvoltatorul Fortnite a făcut-o fără aprobare. Ceea ce a determinat Apple și Google să interzică Fortnite din App Store și Google Play.

Dacă ați văzut trenduri #FreeFortnite pe rețelele de socializare probabil vă întrebați ce s-a întâmplat.

Ce a făcut Fortnite pentru a-i înnebuni Apple și Google?

Joi, 13 august, Epic Games a introdus propriul sistem direct de plăți în aplicație pe toate platformele. Numit Fortnite Mega Drop, noul sistem a implementat reduceri permanente de până la 20% la V-bucks. (v-bucks fiind moneda de pe fortnite)

Pe PC și consolă, aceasta nu este o problemă, însă pe dispozitivele mobile lucrurile devin puțin mai controversate.

De ce a fost interzis Fortnite pe App Store și Google Play?

Ca răspuns la Epic Games care implementează acest sistem de plată direct, fără aprobarea prealabilă a Apple, Apple a eliminat Fortnite din App Store.

Într-o declarație, Apple a spus: „Astăzi, Epic Games a făcut pasul nefericit de a încălca liniile directoare ale App Store. Care sunt aplicate în mod egal fiecărui dezvoltator și concepute pentru a menține magazinul în siguranță pentru utilizatorii noștri.

Drept urmare, aplicația Fortnite a fost eliminată din Epic care a activat o funcție în aplicația sa care nu a fost revizuită sau aprobată de Apple.

Aceștia au făcut-o cu intenția expresă de a încălca liniile directoare ale App Store cu privire la plățile în aplicație care:

„se aplică fiecărui dezvoltator care vinde produse sau servicii digitale”.

Apple spune că „va depune toate eforturile pentru a lucra cu Epic pentru a rezolva aceste încălcări, astfel încât să poată reveni Fortnite în App Store”.

De ce Epic Games au urmărit Apple și Google?

Epic Games a anticipat clar răspunsul Apple la acțiunile sale. Între eticheta #FreeFortnite și videoclipul parodiei Nineteen Eighty-Four.

Epic Games a lansat, de asemenea, un proces împotriva Apple, care, în cuvintele sale, „pune capăt acțiunilor neloiale și anticoncurențiale ale Apple.

Apple se angajează să-și păstreze ilegal monopolul în două distincte”.A urmat și un proces împotriva Google din motive similare.

Ieșind din acest subiect, vă așteptăm la un alt anunț de moment, cu un bundle gata să apară, mai multe detalii, apasă aici !

Sursa: gamespot

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *